Ravna Gora - odmor po vašoj mjeri i ljeti i zimi

Provedite aktivan odmor u srcu Gorskog kotara. U hladu stoljetnih šuma udahnite život punim plućima i potražite davne korijene koji vas vežu s prirodom. To je idealno mjesto za bijeg iz gradske vreve i prikupljanje snage za divlji tempo života današnjice.

Ako želite spoznati život u skladu s prirodom uključite se u Ravnogorske plodove gorja, prošećite živopisnim krajolicima Ravnogorskog planinarskog puta i upoznajte biciklom prekrasne Ravnogorske zelene staze.

Otkrijte Ravnu Goru kroz godišnja doba i uživajte u  ugodnom ambijentu, dobroj hrani  i gostoprimstvu domaćina.  Ovdje će Vas uspavati nježni šapat šume i cvrkut ptica. 

Ravna Gora Vam nudi i bogatu gastro ponudu -  ne propustite kušati specijalitete od divljači, gljiva i plodova gorja, jedinstveni goranski nadjev , primamljivu štrudlu od borovnica…

Za boravka u Ravnoj Gori posjetite ravnogorske kulturne znamenitosti, izletište Javorova kosa s planinarskom kućicom, kraj koje je, prema legendi ljekoviti izvor, Božji studenac, obiđite šumske staze i šetnice ili potražite druge mogućnosti rekreacije – kuglanje, nogomet, adrenalin park, a zimi ne zaboravite doći u Kupjak na sanjkanje. U Lovištu "Višnjevica" pruža vam se mogućnost lova i foto lova.

A kada ste obišli sve ravnogorske znamenitosti vrijeme je da se uputite u istraživanje Gorskog kotara jer Ravna Gora se nalazi u samom središtu i vrlo brzo i lako stignete do svakog kutka prekrasnog goranskog kraja.

Prošećite zaštićenim krajolikom Kanjonom Kamačnik, upoznajte rodno mjesto I.G.Kovačića ili posjetite najzapadniji manastir u Europi.

Uputite se kroz Vrajži prolaz, jedan od najljepših hrvatskih kanjona pun divlje romantike. Tu je i Zeleni vir , snažan izvor u dnu plitke spilje što se nalazi podno sedamdesetak metara visoke, životopisne slojevite stijene niz koju se ruši potok.

Provozite se Lokvarskim jezerom na splavu Čača ili turističkim brodićem po jezeru Bajer i Lepenica. Posjetite spilju Lokvarka, drugu po veličini spilju u Hrvatskoj posebno zanimljivoj po tome jer se otvor za posjetitelje spušta 70 m u dubinu ili špilju Vrelo zanimljivu po tome što je horizontalna i na taj način dostupna i invalidima.

Tu su Bijele i Samarske stijene, strogi rezervat prirode koje vrijedi posjetiti jer su posebne upravo zbog toga što su netaknute i ostavljene na milost i nemilost prirodi koja ih oblikuje, čuva i štiti.

I ne zaboravite na NP Risnjak koji se prostire na površini od 6350 ha te pored središnjeg masiva Risnjaka, obuhvaća planinski masiv Snježnika i izvor rijeke Kupe sa njenim gornjim tokom, što predstavlja idealne uvjete za aktivni odmor.

Kulturna platforma Centar velike zvijeri Gorski kotar bike Plodovi gorja Putovima Frankopana NP Risnjak
Kulturna platforma Centar velike zvijeri Gorski kotar bike Plodovi gorja Putovima Frankopana NP Risnjak

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.